Čerpání podpor na obnovitelné zdroje energie - Hlasová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na obnovitelné zdroje energie a možnosti čerpání podpor na jejich využití v České republice. Byly zde popsány jednotlivé typy obnovitelných energií, jejich výhody a nevýhody při uplatnění v České republice. Jsou zde rovněž popsány hlavní dotační podpory na obnovitelné zdroje energie v ČR OPŽP, OPPI a Zelená úsporám. V praktické části, je analyzována možnost čerpání dotací na podporu obnovitelných zdrojů energie v ČR. Analýza probíhala pomocí anonymního dotazníkového šetření.
Possibility of granting subsidies to support the renewable sources of energy
Keywords: energie; obnovitelné zdroje energie; dotace; podpora; energy; renewable energy sources; grants; subsidy