Peptidázy v trávicích buňkách střeva klíštěte Ixodes ricinus - lokalizace a funkce - Frantová, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
Pomocí světelné mikroskopie byly charakterizovány trávicí buňky ze střeva klíštěte Ixodes ricinus během jednotlivých fází sání a trávení. Pomocí nepřímé imunofluorescence byly lokalizovány tři trávicí peptidázy - katepsin B, katepsin L, katepsin D ve střevě klíštěte Ixodes ricinus.
Peptidases in digestive cells in the gut of the hard tick Ixodes ricinus - localization and function
Keywords: Ixodes ricinus; trávení; peptidázy; světelná mikroskopie; nepřímá imunofluorescence; imunolokalizace.