Gerundium (gérondif) ve francouzském právním textu, jeho funkce a české ekvivalenty - Faltová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá gerundiem (le gérondif) ve francouzském právním textu, jeho funkcemi a českými ekvivalenty. Práce má dvě hlavní části: část teoretickou a část praktickou. První část popisuje teoretická východiska gramatického jevu le gérondif, zejména jeho morfologické, syntaktické a sémantické hledisko. Předmětem praktické části je studium vyexcerpovaných textů podle zvolených kritérií. Tato kritéria vychází z předchozí teoretické části.
Gerund in French legal text, it's functions and Czech equivalents