Fenomén soukromých školek v kontextu alternativního předškolního vzdělávání - Zrzavecká Konrádová, Linda (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části vysvětlujeme pojmy předškolní věk a jeho vývoj. Zabýváme se rozdělením předškolních institucí na státní, nestátní a soukromé. Popisujeme možnosti alternativního vzdělávání. Vymezení legislativní dokumentace předškolního vzdělávání. Výzkumná část je zaměřena na nestátní a soukromé předškolní instituce. V čem se tyto zařízení odlišují od státních mateřských škol a co nabízejí v rámci předškolního vzdělávání.
The phenomenon of private nursery in the context of alternative preschool education
Keywords: předškolní věk; předškolní instituce; předškolní vzdělávání; alternativní vzdělávání; soukromé školky; státní školka; nestátní školka; preschool age; preschool institutions; preschool education; alternative education; private nursery; state kindergarten; non-state kindergarten