Etické problémy a dilemata pracovníků Denního stacionáře AKORD pro osoby s mentálním postižením a kombinovanými vadami - Návarová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá etickými problémy a dilematy pracovníků Denního stacionáře AKORD pro osoby s mentálním postižením a kombinovanými vadami. První část charakterizuje pojem mentální postižení a kombinované vady, popisuje služby pro tuto cílovou skupinu a představuje Denní stacionář AKORD. Hlavní část práce vymezuje pět konkrétních problémů a dilemat a jsou zde prezentovány výsledky výzkumu formou citací odpovědí. Následuje část věnovaná řešení eticky složitých situací a aplikace etických teorií na příkladu etického problému. Práce je ukončena kapitolou shrnující nové poznatky a navrhovaná doporučení.
Ethical Problems And Dilemmas Encountered By Social Workers At AKORD Social Welfare Institution for Persons With Mental and Combined Disabilities
Keywords: mentální postižení; kombinované vady; denní stacionář; etický problém; etické dilema; etické teorie; klient; pracovník; mental disability; combined disabilities; daily welfare institution; ethical problem; ethical dilemma; ethical theories; client; social worker