Dělení zájmové činnosti dle cílového zaměření - Trojek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem této bakalářské práce je představit různé formy dělení zájmové činnosti. Na začátku je čtenář seznámen se základním a ústředním pojmem ?volný čas? a dále zájmovou činností jako volnočasovou aktivitou, které patří převážná část této práce. Jsou zde představeny různé charakteristické prvky zájmové činnosti, její základní dělení a formy. V dalších kapitolách jsou představeny rozdíly mezi formálním a neformálním vzděláváním. Na základě stanovení základních cílů vzdělávání jsou představeny nové teorie dělení zájmové činnosti, a to z pohledu jejich specifikace a způsobu naplňování. Závěr práce je věnován porovnání a analýze cílů zájmové činnosti několika volnočasových zařízení.
Dividing of the leisure activity according to the target orientation.
Keywords: pedagogika volného času; volnočasové zařízení; formální; neformální vzdělávání; zájmová činnost; výchova; vzdělávání; socializace; cíle; pedagogy of leisure time; leisure facilities formal and informal education; leisure activity; education; socialization; targets