Analýza žákovských řešení matematických úloh jako příprava na tvorbu úloh ve formátu Concept Cartoons - Zelenková, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na matematické písemné práce žáků 6. třídy druhého stupně základní školy. Cílem je analýza žákovských řešení jako příprava na tvorbu úloh ve formátu Concept Cartoons. V teoretické části práce se zabývám přístupy k vyučování matematiky, učebními styly žáků a jejich strategiemi při řešení nejen matematických problémů. Dále popisuji matematické slovní úlohy, úlohy Concept Cartoons, jejich vznik, dělení a tvorbu. V praktické části se věnuji konkrétním pracím žáků a rozebírám jejich postupy řešení, správné i ty nesprávné. Tato část práce slouží jako příprava na tvorbu zcela nových úloh Concept Cartoons. Vše je doplněno ukázkami žákovských prací.
An analysis of student solutions of mathematical tasks as a preparation for posing tasks in the Concept Cartoons
Keywords: Concept Cartoons; žákovská řešení; přístupy k vyučování; učební styly; gramotnost; matematická gramotnost; Concept Cartoons; examples of pupils; approaches to teaching; learning styles; literacy; mathematical literacy