,,Voda" - tematická řada ve výtvarné výchově pro střední školní věk - Kalkušová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2019)
Teoreticko - projektová diplomová práce se zabývá zpracováním tematické výtvarné řady s názvem ,,Voda" a její realizací v rámci lekcí výtvarné výchovy dětí středního školního věku na základní škole. Na teoretickou část, jež přináší obecný vhled do problematiky vody nejen ve výtvarném umění a projektového vyučování, navazuje část projektová, která se skládá ze sedmi navržených výtvarných lekcí. Projektová část rovněž zahrnuje popsané realizace a didaktickou analýzu jednotlivých lekcí. Diplomovou práci doplňují v samotném závěru obrazové přílohy vztahující se k teoretické části, fotodokumentace dílčích lekcí a navržené strukturované přípravy.
"Water" - series of lessons in art education for middle childhood age
Keywords: výtvarná výchova; výtvarná řada; projektové vyučování; voda; intermediální akce; mezipředmětové vztahy; art; art series; project teaching; water; intermedial action; cross-curricular relationships