Tvorba Open Source aplikací pro OS Android v jazyce Kotlin - Vojáček, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce bude rozbor tvorby Open Source aplikací pro mobilní zařízení s OS Android v programovacím jazyce Kotlin. Kotlin je staticky typovaný programovací jazyk běžící nad Java Virtual Machine, s možností kompilace do JavaScriptu. Je navržen pro interoperabilitu s knihovnami Javy, na některých knihovnách jádra dokonce závisí, ovšem Google v roce 2017 označil Kotlin jako oficiální jazyk pro Android vývoj místo původně používaného jazyka Java. V bakalářské práci bude podrobně zpracován samotný vývoj aplikace v jazyce Kotlin, výstupem práce bude sada praktických příkladů, menších aplikací, a hlavní, větší, aplikace Katedra informatiky PF JU. Aplikace bude otestována na dostupných platformách (telefon, tablet) i na vícero verzích OS Android, součástí práce bude i publikování hotové aplikace na Google Play.
Open Source applications development for OS Android in Kotlin
Keywords: Kotlin; OS Android; Vývoj aplikace; Open Source aplikace; Kotlin; OS Android; Application development; Open Source application