Strategie zvládání stresu u osob v seniorském věku - Lebedová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce popisuje stáří jako takové, dále definuje stres a způsoby zvládání stresu. Výzkum v práci popisuje zvládání stresu seniorů na základě stanoveného dotazníku SVF 78 od autorek Janke & Edrmann.
Stress manegement strategies in the elderly
Keywords: senioři; stres; dotazník SVF 78; strategie zvládání stresu; seniors; stress; SVF 78 questionnaire; stress management strategy