Finanční analýza a její aplikace u vybraného podnikatelského subjektu - Šubrtová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení finančního hospodaření zemědělského podniku za pomocí metody finanční analýzy. Jedná se o analýzu absolutních ukazatelů, poměrových ukazatelů a jejich soustav. Finanční analýza byla provedena a metody byly aplikovány v konkrétních podmínkách existujícího podniku. Výsledné hodnoty byly kromě porovnání v čase srovnány s oborovým průměrem ze Zelené zprávy. Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně ze zpráv auditora, odborné literatury a internetu. Při výpočtu některých ukazatelů byl zohledněn i vliv dotací, které se staly nedílnou součástí příjmu každého zemědělce, a to převážně po vstupu ČR do EU. Na základě zjištěných výpočtů lze říci, že hospodářská situace tohoto podniku je dobrá.
FINANCIAL ANALYSIS AND ITS APPLICATION IN A PARTICULAR COMPANY
Keywords: Finanční analýza; zemědělský podnik; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; soustavy ukazatelů; dotace; ekonomická situace.; Financial analysis; agricultural enterprise; absolute and proportion indicators; systems of indicators; funds; economic situation.