Zpracování územní studie jako podklad pro územní plán - Milaberská, Silvie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vypracováním návrhu možnosti funkčního využití území. Řešená plocha se nachází v katastrálním území Vlkovice. Jedná se o oddělené území, tzv. exklávu města Lišov, které leží v Jihočeském kraji. Hlavním cílem práce je tedy vypracování území studie, přičemž v praxi to znamená ověření, navržení a posouzení možností a podmínek změn v dané lokalitě. Mezi další cíle patří seznámení se s vybraným územím a jeho detailní popis. Především se jedná o popis technické a dopravní infrastruktury a dalších aspektů. Součástí praktické části práce bude i porovnání nejvhodnějšího scénáře s obdobnými lokalitami v České republice, ale i v zahraničí. Na základě prostudované literatury se práce věnuje i reprezentativnímu výběru prací autorů, kteří se zabývají tématem územního plánování a udržitelného rozvoje, dále vybraným pojmům a územní studii jako územně plánovacímu nástroji.
Processing of territorial study as a basis for urban plan
Keywords: územní studie; územní plánování; trvale udržitelný rozvoj; Lišov; lidská sídla; urbanismus; urban plan; processing of territorial study; sustainable development; Lišov; human settlements; urbanism