Vliv hustoty porostu brambor na výnos hlíz - Švajnerová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
V bramborářské výrobní oblasti ve výšce 380 - 400 m. n. m. byla sledována hustota porostu 40 000, 45 000, 50 000, 55 000 rostlin na ha a její vliv na výnos, průměrný počet hlíz pod rostlinou a průměrná hmotnost hlízy. Nejvyššího výnosu hlíz bylo dosaženo při hustotě 45 000 rostlin na ha (odrůdy Impala, Adéla, Futura). Hustota porostu neovlivňovala podíl tržních hlíz. Nejvyšší hustota porostu znamenala redukci průměrné hmotnosti hlíz.
The influence of density growth potatoes on decree tuber
Keywords: brambory; hustota; výnos hlíz; potato; density; yield tuber