Souvislost volnočasových aktivit a kriminality mládeže - Kubinec, Patrik (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce prezentuje souvislosti mezi projevy kriminality a využíváním volného času u mládeže, které byli vyhledány, v rámci výzkumu, v delikventním chování nezletilých dětí a mladistvých, kteří se delikvence dopouštěli na Prachaticku, v letech 2009 až 2012, za předpokladu, že mladí delikventi se dopouštějí kriminálních činů, jako nejzávažnějšího stupně rizikového chování, téměř vždy ve svém volném čase. V práci se autor pokouší zjistit, jaké souvislosti lze nalézt mezi kriminálními projevy mládeže a využíváním volného času mládeží.
Casual link between leisure activities and juvenile crime
Keywords: volnočasové aktivity; mládež; nezletilý; mladistvý; rizikové chování; delikvence; kriminalita; rizikové faktory; hodnoty; prevence.; Leisure activities; Youth; Minor; Youthful; Risk behavior; Delinquency; Criminality; Risk factors; Values; Prevention.