Generální oprava hydraulických nůžek na kovový šrot - Rývora, Daniel (Jihočeská univerzita, 2022)
V úvodu literární části diplomové práce je popsána problematika úpravy a zpracování kovových odpadů včetně stávající legislativy, která upravuje nakládání s tímto druhem odpadu. Dále je vysvětlena nedestruktivní a destruktivní úprava kovového odpadu a její jednotlivé metody. V závěru literární části je podrobněji popsána úprava kovového odpadu pomocí hydraulických nůžek na kovový šrot a jejich popsání a rozdělení. V praktické části bude představena firma GERA, export import, spol. s r.o., která využívá hydraulické nůžky Ing. BONFIGLIOLI Squalo 1000 t. Na závěr praktické části bude podrobně popsána jejich generální oprava.
Overhaul of hydraulic shears for scrap metal
Keywords: zpracování kovového odpadu; stříhaní; hydraulické nůžky; legislativa; generální oprava; processing of metal waste; cutting; hydraulic scissors; legislation; overhaul