Analýza a srovnání hudební výchovy v České a Rakouské republice - Klukanová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Následující práce na téma "Analýza a srovnání hudební výchovy v České a Rakouské republice" se zabývá teoretickými podklady pro hudební výchovu, dále vzdělávacími plány, jejich dělením, a právě rozborem výuky hudební v obou sousedních státech. Tyto stanoviska práce následně porovnává. V praktické části, která je směřována českým i rakouským vyučujícím hudební výchovy, zjišťuje pohled učitelů na problematiku hudební výchovy. Zaměřuje se na využívání pomůcek, odlišnost využívaných učebnic a časté problémy, se kterými se vyučující setkávají.
Analysis and comparison of musical education in Czech Republic and Austria
Keywords: Hudební výchova; vzdělávací program v České republice; vzdělávací program v Rakouské republice; srovnání hudební výchovy; Musical education; education system in Czech Republic; education system in Austria; comparison of musical educati