Využití technologie blockchain ve firmách - Kněžíčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá technologii blockchain a jeho využitím ve firmách. Očekávají se významné dopady zejména na obchodní modely organizací v sektorech služeb. Hlavním cílem bylo zjištění faktorů, které ovlivňují zavedení blockchainu. Ke zjištění těchto faktorů byl použit sestavený dotazník a pomocí modelu TOE byly faktory rozděleny do příslušných oblastí modelu. První část práce se zabývá popisem příslušných technologií, jedná se zejména o popis technologie a principů blockchainu a jeho užití. V praktické části pak navrhujeme model pro hodnocení faktorů ovlivňujících přijetí této technologie v organizacích.
The use of blockchain technology in organizations
Keywords: smart kontrakty; SEM; TOE model; smart contracts; SEM; TOE model