České překlady historických románů Bernarda Cornwella - Rolník, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním, analyzováním a srovnáváním existujících českých překladů románů současného britského autora Bernarda Cornwella, hledá chybná, sporná i příkladná řešení překladových situací a navrhuje také vlastní postupy. Práce zahrnuje i autorský překlad románu Redcoat.
Czech Translations of Bernard Cornwell's Historical Novels
Keywords: Překlad; Bernard Cornwell; historický román; angličtina; Translation; Bernard Cornwell; historical novel; English