ConnTop - nástroj pro administraci síťové komunikace v Linuxu - Hryzbil, Daniel (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je návrh a implementace nástroje pro monitorování síťového provozu v reálném čase. Teoretická část popisuje možnosti sběru informací o síťovém provozu. Praktická část popisuje návrh výsledného nástroje implementovaného v programovacím jazyce C++. Nástroj má terminálové uživatelské rozhraní a používá conntrack tabulku uvnitř linuxového jádra k efektivnímu získávání informací o síťovém provozu. Nástroj také podporuje režim klient-server.
ConnTop - tool for network communication administration in Linux
Keywords: síťový provoz; Linux; conntrack; GeoIP; C++; klient-server; network traffic; Linux; conntrack; GeoIP; C++; client-server