Přirozený svět u Husserla a Patočky - Andersová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je představit problém přirozeného světa u Edmunda Husserla a Jana Patočky. Práce v krátkosti představuje fenomenologickou filosofii, jako svébytný filosofický obor spolu s její specifickou metodou. V jednotlivých pasážích se věnuje nejprve Edmundu Husserlovi, jakožto zakladateli této filosofie a objeviteli "přirozeného světa". Dále pak představuje Patočkovo detailnější rozpracování struktur "přirozeného světa" spolu s jeho vlastním pojetím.
The natural world by Husserl and Patočka
Keywords: Přirozený svět; fenomén; subjekt; objekt; transcendence; intersubjektivita; epoché.; Natural world; phenomenon; subject; object; transcendence; intersubjectivity; epoché.