Nová synagoga a osudy Židů v Táboře na konci 19. století a ve 20. století - Kafková, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce "Nová synagoga a osudy Židů v Táboře na konci 19. století a ve 20. století" popisuje dějiny židovské komunity, které jsou úzce spjaty s nově vznikající synagogou. Práce se zaměřuje na 19. a 20. století. Chronologicky popisuje osud synagogy od započetí stavby až po její zboření. V souvislosti s vývojem synagogy práce mapuje dějiny židovského obyvatelstva ve městě v moderní době a zejména vztah většinové společnosti k ní.
The New Synagogue and the Fates of the Jews in Camp in the Late 19th Century and 20th Century
Keywords: synagoga; Tábor; židovská náboženská obec; stavební protokol; synagogue; Tábor; Jewish religious community; construction protocol