Videosekvence a jejich využití při výuce fyziky na ZŠ - Matějů, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce "Videosekvence a jejich využití při výuce fyziky na ZŠ" poskytuje základní orientaci v problematice použití audiovizuální techniky v prostředí základní školy, se zaměřením na začlenění videozáznamů do výuky fyziky na druhém stupni. Popisuje možnosti využití zdrojů videosekvencí na internetu i návod na jejich úpravu a na vlastní tvorbu. Práce se opírá i o zkušenosti z praktické činnosti - začlenění konkrétních videosekvencí do dvou vybraných témat ve výuce fyziky.
Videosequention and their usage by physics education at basic school
Keywords: videosekvence; videokamera; digitální fotoaparát; dataprojektor; interaktivní tabule; výuka fyziky; audiovizuální technika; didaktická technika; potenciální energie; kinetická energie; videoanalýza; videosequences; camcorder; digital camera; data projector; interactive whiteboard; teaching physics; audiovisual technology; teaching technology; potential energy; kinetic energy; video analysis