Marketingové činnosti ve stavební firmě - Blažencová, Diana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení marketingových činností ve Stavební firmě FESTON, s.r.o. a navrhnout řešení. Avšak hned na počátku této práce, při charakteristice marketingových činností, jsem došla k závěru, že tato firma není marketingově orientovaná, nemá stanovené žádné marketingové plány ani nikdy neprovedla žádný marketingový výzkum či analýzu, tudíž není marketingově řízena. Na základě tohoto zjištění bylo potřeba značnou část práce věnovat marketingové situační analýze, jejíž součástí je analýza makroprostředí a mikroprostředí podniku. Dále jsem vytipovala silné a slabé stránky podniku, příležitosti a ohrožení. Poté jsem zhodnotila marketingový informační systém a na závěr stanovila marketingové cíle a strategie.
MARKETING OPERATIONS IN CONSTRUCTION FIRM
Keywords: marketingová koncepce; marketingový informační systém; marketingový výzkum; marketingové řízení; marketingové plánování; marketingová strategie; marketingová situační analýza; marketing philosophy; marketing information system; marketing research; marketing operating; marketing planning; marketing strategy; marketing situational analyses