Jaroslav Strnad - Turková Nováková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je život spisovatele Jaroslava Strnada. Cílem je zmapovat autorův život a jeho tvorbu, která vyšla na území České republiky v letech 1918 až 2000. Kapitola o historickém vývoji a exilu osvětluje události, které měli vliv na autorův život a tvorbu. Tvorba je rozdělena do kapitol dle životních událostí Jaroslava Strnada.
Jaroslav Strnad
Keywords: Jaroslav Strnad; exil; Přemysl Pitter; Jaroslav Strnad; exille; Přemysl Pitter