Toponyma na vybraném území - Říhová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem této bakalářské práce jsou toponyma ve vybrané oblasti Českých Budějovic, konkrétně v Mladém. V první části práce jsou představeny lingvistické disciplíny onomastika a toponomastika, jejímž předmětem jsou místní vlastní jména. Druhá část už se věnuje Mladému a stručně nastiňuje jeho historickou linii. Cílem práce je na základě historické literatury zmapovat názvosloví ulic Mladého z hlediska vývoje historického a sémantického a přispět tak k lepšímu poznání dějin a urbanonymie kdysi samostatné obce.
Toponyms in the selected area