Trh se životním pojištěním v České republice - Koubová, Simona (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat stav a vývoj trhu životního pojištění v České republice a dle stanovených kritérií porovnat vybrané produkty životního pojištění. Prvním dílčím cílem je hodnocení pojistného trhu. Druhým dílčím cílem je hodnocení vybraných produktů životního pojištění. Praktická část bude věnována analýze struktury pojistného trhu v České republice. Dále budou zvoleny čtyři produkty vybraných pojišťoven a hodnoceny podle stanovených kritérií. Bude hodnoceno pojistné plnění, vážná onemocnění, flexibilita, nákladovost a umístění v soutěži. Mezi tyto produkty byl vybrán produkt životního pojištění Na přání od pojišťovny Kooperativa, Flexi od pojišťovny České spořitelny, produkt životního pojištění Rytmus Risk od Allianz a produkt Forte od Pojišťovny ČSOB. Jako metoda pro porovnání jednotlivých produktů bude použita bodovací metoda. V závěru práce bude vyhodnocen nejlepší produkt.
Life insurance market in the Czech Republic
Bakalářská práce
Keywords: pojištění; životní pojištění; riziko; insurance; life insurance; risk