Psychoterapeut se vzděláním sociálního pracovníka: Ovlivnění role psychoterapeuta preedukačním vzděláním v sociální práci při komparaci s jednooborovou psychologií a jejich kompetencí dle české asociace pro psychoterapii - Fulier, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá otázkou, zdali je sociální práce kvalitním vzdělávacím základem pro další specializaci v psychoterapii. Na tuto otázku se snaží odpovědět pomocí argumentace o současných světových trendech, historickém kontextu a sledováním kompetenci evropského psychoterapeuta. Pro pomoc srovnává tyto oblasti se současnou psychologií a klade otázku jaký je rozdíl mezi těmito obory a jak se tyto rozdíly projevují v psychoterapii.
Psychotherapist with social worker education: Influencing the role of psychotherapist in pre-school education in social work in comparison with single-subject psychology and their competencies according to the Czech Association for Psychotherapy
Keywords: Sociální práce; psychologie; psychoterapie; kompetence; česká asociace pro psychoterapii; vzdělání; Social Work; Psychology; Psychotherapy; Competence; Czech Association for Psychotherapy (CHAP); education