Zlatý řez - Štiková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce obsahuje postupy konstrukcí zlatého řezu, výpočet zlatého čísla a jeho vlastnosti. Ukazuje souvislost zlatého řezu s Fibonacciho posloupností, fraktály a příklady výskytu zlatého řezu jak v planimetrii, tak v umění a přírodě.
The golden section
Keywords: Planimetrie; zlatý řez; historie matematiky; Planimetry; golden section; history of mathematics