Hodnocení efektivnosti investičního projektu - Hypšová, Alice (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je hodnocení efektivnosti investičního projektu. Práce hodnotí efektivitu pořízení nové provozovny společnosti obchodující s odpadem a dopad tohoto pořízení na finanční situaci podniku. Peněžní toky z investice jsou predikovány v několika variantách na základě účetních a manažerských dat společnosti. Varianty investičního projektu jsou hodnoceny pomocí metod zohledňující časové hledisko: čisté současné hodnoty, vnitřního výnosového procenta a diskontované doby návratnosti. Analýza citlivosti poukazuje na kritické faktory, které významně ovlivňují hodnocení investičního projektu. Finanční efekt realizace investičního projektu na společnost je vyjádřen porovnáním finančních ukazatelů před investicí a dva roky po investici. Závěrem je dáno firmě doporučení, zda novou provozovnu pořídit.
Evaluation of the Effectiveness of the Investment Project
Keywords: investice; investiční projekt; efektivita; hodnocení efektivity; analýza citlivosti; investment; investment project; efficiency; effectiveness; sensitivity analysis