Analýza biometrických autentizačních mechanismů smartphonů - Pražák, Daniel (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací metod za účelem analýzy nejrozšířenějších autentizačních biometrických mechanismů v chytrých telefonů. Teoretická část seznamuje čtenáře s problematikou autentizačních mechanismů a pojednává o dostupných technologiích využívaných ve smartphonech. Praktická část zahrnuje návrh a testování popsaných metod na snímačích otisků prstů a funkcí rozpoznání obličeje u chytrých telefonů s operačními systémy Android a iOS. Na závěr je vyhodnocena úspěšnost analýzy a míra zabezpečení testovaných senzorů.
Analysis of biometric authentication mechanisms in smartphones
Keywords: čtečka otisků prstů; senzor otisků prstů; snímač otisků prstů; Touch ID; Rozpoznání obličeje; Face ID; autentizace; biometrie; fingerprint sensor; Touch ID; facial recognition; Face ID; authentication; biometrics