Proč být dobrý? Jak zdůvodnit morálku - Blažková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená práce je zaměřena na etiku a morálku a její zdůvodnění. Hlavním cílem práce bylo zdůvodnit morálku a dát jí do souvislostí. Dalším cílem práce bylo vysvětlení morálky v souvislosti s přítomností druhé osoby. V další části jsou ukázány přístupy různých filozofů a to na základě kategorií, do kterých jejich etika spadá. Práce je teoretická a ve své hlavní části vysvětluje pojmy související s morálkou a bytím dobrým člověkem.
Why be a good person? How to justify morality
Keywords: Etika; morálka; zdůvodnění morálky; etické přístupy; etická témata dneška; Ethics; morality; justification of morality; ethical approaches; ethical themes of today