Rozbor modelu FARM a možnosti využití modelů v rámci optimalizace hospodaření - Urbánková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá základním rozdělením matematických modelů , popisuje metody pro hodnocení trvalé udržitelnosti zemědělských podniků a zaměřuje se především na bilance živin, organické hmoty a energie. Dále jsou zmíněna některá opatření pro optimalizaci hospodaření zemědělského podniku. Praktická část se zabývá popisem matematicko-statistického modelu FARM, který slouží ke zpracování základních dat o zemědělském hospodaření.
Analysis of model FARM and possibilities of usage of models in optimalization of farming
Keywords: Bilance živin; energetická bilance; bilance organické hmoty; metody pro hodnocení trvalé udržitelnosti; optimalizace hospodaření; model FARM; Nutrient balance; energy balance; balance of organic matter; methods for assessing the sustainability; optimization of farming; model FARM