Možnost využití cafeteria systému v podniku - Antropiusová, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se skládá ze tří částí: z literární rešerše, z metodiky a z praktické části. Teoretická část je zaměřena na benefity, především na definici benefitů, způsoby, jak mohou být děleny, a jejich význam v odměňování pracovníků. Dále je tato část zaměřena na cafeteria systém, jeho význam a varianty. Praktická část řeší hlavní cíl diplomové práce, kterým je posoudit možnost využití cafeteria systému ve vybraném podniku. Pro dosažení cíle práce je nejprve uvedena obecná charakteristika vybrané firmy, její historie a další údaje. Poté je popsán současný stav mzdového systému, včetně benefitů. Nakonec je navržen cafeteria systém, který bude zajišťován externí firmou, formou společného jádra a volitelných benefitů s určeným rozpočtem. Dále jsou uvedeny tři varianty (pesimistická, realistická a optimistická) volitelné části cafeteria systému s uvedením bodové kalkulace pro každou z nich. Na závěr je uvedena souhrnná kalkulace nákladů a doporučení firmě ohledně využití některé z nákladových variant cafeteria systému v praxi.
The possibility of use cafeteria plan in the choice firm
Keywords: Benefity; cafeteria systém; jádro; varianty cafeteria systému; volitelné benefity; Benefits; cafeteria plan; core; optional benefits; types of cafeteria plan