Optimalizace metody PCR-RFLP pro detekci S-haplotypů u řepky. - Stuchlá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2007)
Metoda PCR genu SLGII se používá jako molekulární marker pro identifikaci S-haplotypů. Autoinkompatibilita je mechanismus,kterým se zabrání v opylení rostliny vlastním pylem.Tento systém je ovlivňován S-alelami na S-lokusu u Brassica napus.
Optimalization method of PCR-RFLP for detection as rape S-haplotyp
Keywords: Brassica napus; autoinkompatibilita; SLGII; PCR-RFLP; Brassica napus; self-incompatibility; SLGII; PCR-RFLP