Vyjádření přípustky v současné francouzštině (korpusová analýza - Intercorp) - Víchová, Ema (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vyjádřením přípustky v současné francouzštině. Cílem je popsat jakými prostředky se přípustka vyjadřuje ve francouzském jazyce a porovnat je s českými ekvivalenty. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, část teoretická, objasňuje základní pojmy a představuje hlavní i vedlejší prostředky pro vyjádření přípustkového vztahu. Druhá část, praktická, je zpracována na základě paralelního korpusu Intercorp, zabývá se vyslovenými hypotézami v části první a tyto teorie potvrzuje či vyvrací.
The Expression of Concession in the present-day French (corpus analysis - Intercorp)
Keywords: Přípustka; vedlejší věty přípustkové; spojky; korpusová analýza; Intercorp; Concession; concessive clauses; conjunction; corpus analysis; Intercorp