Strategie personálního marketingu v Salesiánském středisku mládeže - Kadlecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá strategií interního personálního marketingu Salesiánské střediska - domu dětí a mládeže České Budějovice. Teoretická část pojednává o pojmech, jako jsou dobrovolníci, motivací dobrovolníků, personálním marketingem a strategií personálního marketingu v neziskových organizacích. Podává strategii interního personálního marketingu vybrané organizace a na základě kvalitativního výzkumného šetření podává návrh na možné vylepšení stávající strategie. Kvalitativní šetření bylo prováděno metodou polostrukturovaných rozhovorů s dobrovolníky.
Personal marketing strategy in the Salesian Youth Center.
Keywords: personální marketing; interní personální marketing; externí personální marketing; získávání dobrovolníků; stabilizace dobrovolníků; nezisková organizace; Salesiánské středisko; dobrovolnictví; dobrovolníci; personal marketing; internal personal marketing; external personal marketing personnel; getting volunteers; volunteers stabilization; nonprofit organization; the Salesian center volunteering volunteers