Černá není jen černá - Janů, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce bude mít dvě části - v teoretické části podá informaci o osobnosti Francisca de Goyi, jeho "černých malbách" a stručně prostuduje jeho grafické dílo. Dále se bude zabývat grafickými technikami hlubotisku, vycházejíc s klasických technologií. Udělá přehled materiálů papír, nástroje, a možnosti matric. V praktické části naváže na své zkoumání a k obhajobě předloží autorskou knihu sestavenou z originálních tisků černých ploch v různých hlubotiskových technikách.
Black is not just black
Keywords: barva; černá; Goya; autorské knihy; color; black; Goya; author´s books