Diverzita živočichů zahrady: případová studie s využitím problematiky ve školním vzdělávání - Němec, Filip (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá rozmanitostí bezobratlých živočichů v běžném přirozeném prostředí zahrad. Shrnuje nabídku učebnic přírodopisu pro šestý ročník základních škol a četnost druhů bezobratlých živočichů ukazuje v tabulkových přehledech. V práci jsou uvedeny výsledky faunistického průzkumu vybrané zahrady, který probíhal v různých aspektech sezóny. Na základě výsledků analýzy učebnic a faunistického průzkumu byl připraven návrh projektového dne pro výuku přírodopisu na základní škole, který může sloužit jako metodická pomůcka pro učitele přírodopisu.
Diversity of garden fauna: a case study with using issues in school education
Keywords: bezobratlí živočichové zahrady; faunistický průzkum; výuka přírodopisu; projektový den; invertebrate animals gardens; fauna; teaching of natural history; project day