Využití prvků dramatické výchovy ve volnočasových aktivitách v centrech, klubech a podobných zařízeních pro matky s malými dětmi - Brožová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je zjištění, jakým způsobem je využíváno prvků dramatické výchovy na kurzu ?Cvičení rodičů a dětí 1-2 roky?. Teoretická část je zaměřena na možnost využití dramatické výchovy v pedagogice volného času. Pedagogiku volného času i dramatickou výchovu blíže popisuji a uvádím jejich metody a hlavní cíle. Praktická část je zaměřena na mateřské centrum VICTORY sdružení maminek a dětí, o.s., které mi dalo příležitost zúčastnit se zájmového a pohybového kroužku ?Cvičení rodičů a dětí 1-2 roky?. Závěrem popisuji, jakým způsobem jsou prvky dramatické výchovy využívány ve volnočasových aktivitách, které nabízí mateřské centrum VICTORY sdružení maminek a dětí, o.s.
Application of elements of drama education in leisure activities in the centres, clubs and similar facilities for mothers with young children.
Keywords: pedagogika volného času; dramatická výchova; VICTORY sdružení maminek a dětí; o.s.; pedagogy of leisure time; drama education; VICTORY mum?s and kid?s community