Zajištění závazkových vztahů uplatňovaných při prodeji zemědělské techniky. - Kocmich, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma mé diplomové práce je ''Zajištění závazkových vztahů uplatňovaných při prodeji zemědělské techniky''. V této práci bych velmi rád poukázal na takové oblasti, které jsou při prodeji zemědělské techniky velmi důležité. V teoretické části se zabývám vznikem, zánikem a zajištěním závazkových vztahů, smlouvami, leasingem, financováním a dotacemi. Poté na tato témata navazuji praktickou částí, kde charakterizuji vybrané společnosti, porovnávám jejich kupní smlouvy mezi sebou a zjišťuji soulad s obchodním zákoníkem.
The funding of exercise obligations with selling agriculture technics.
Keywords: zajištění závazkového vztahu; kupní smlouva; leasingová smlouva; rozdělení leasingu; dotace v České republice; funding of exercise obligations; contract of sale; contract of leasing; diversification of leasing; grants in Czech republic