Časopis Levá fronta v historickém kontextu počátku 30. let - Křížová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá důkladnou analýzou všech ročníků časopisu Levá fronta (1930-1933) a zároveň jejich vzájemnou komparací. V teoretické části je zkoumání podrobněji zaměřeno na období 30. let 20. století a zrod organizace Levá fronta. Dále je zde detailněji rozebrán samotný vznik i zánik časopisu, jeho struktura, významní přispěvatelé a hlavní témata, jimiž se časopis zabýval. V interpretační části je cílem popsat transformaci časopisu v průběhu jednotlivých let na konkrétní vybrané kauze.
Review Levá Fronta in Historical and Cultural Crosscurrents at the Beginning of 30th Years of 20th Century
Keywords: Levá fronta; časopis; socialismus; kapitalismus; levice; rubrika; Levá fronta; magazine; socialism; capitalism; left; section