Zážitkové hry jako stimul filozofického dialogu - analýza herních principů - Hajná, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá problematikou filozofie pro děti a zážitkové pedagogiky. Popisuje jejich metody a poukazuje na jejich vzájemné prolínání. Jejím cílem je zjistit, která z konkrétních her nejlépe motivuje účastníky k aktivní účasti ve filozofickém dialogu. Zvolená problematika byla řešena pomocí analýzy dat získaných z pozorování a skupinových rozhovorů. Konkrétní výsledky byly zpracovány a lze je využít k dalšímu bádání.
Experiential games as a stimulus of philosophical dialogue - analysis of game principles
Keywords: Filozofie pro děti; Zážitková pedagogika; Hra; Komunikace; Philosophy for children; Experiential pedagogy; Game; Communication