Využití literatury pro děti a mládež ve školních družinách - Smržová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá využitím literární výchovy ve školní družině ve Studené. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy (školní družina, volný čas, charakteristika dětí). Práce se zaměřuje především na charakteristiku školní družiny jako prostředí pro výchovu a vzdělávání dětí v době mimo vyučování, charakteristiku dětí mladšího a středního školního věku. Podrobně jsou rozebrány metody práce s literárním textem v rámci literární a literárně-dramatické výchovy. Praktická část obsahuje výzkum zaměřený na využití literární výchovy ve školní družině i mimo ni a pracovní listy zaměřené na literární a dramatickou výchovu.
Utilization of Children and Juvenile Literature in After-school Clubs
Keywords: školní družina; volný čas; literatura; cíl výchovy; funkce školní družiny; charakteristika dětí; základní škola; rámcový vzdělávací program; školní vzdělávací program; metodika a práce s literárním textem; After-school club; leisure time; literature; the goal of education; after-school clubs role; characteristics of children; primary school; educational framework; school educational program; methodology and work with literary texts