Vývoj technologií zpracování dřeva - Šimek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
V bakalářské práci uvádím přehled vývoje zpracování dřeva. První část je zaměřena na dřevo jako materiál, zároveň je popsáno nářadí k ručnímu opracování dřeva. V praktické části se zabývám historií a současností opracování materiálů na CNC strojích. Celá práce je doplněna fotografiemi z provozu. Bakalářská práce je zaměřena na možnosti a výhody zavedení nových technologií v dřevozpracujících firmách. Pro větší názornost nové technologie je práce doplněna autentickým DVD záznamem. Tuto práci je možné použít pro představu studentů o nové technologii zpracování dřeva.
Progress in technologies of wood processing
Keywords: CNC stroje; dřevo; nářadí; technologie zpracování dřeva; CNC maschines; wood; tools; technology wood processing