Postavení žen na trhu práce - Velachová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem diplomové práce Postavení žen na trhu práce je zhodnotit postavení žen na českém trhu práce a formulovat doporučení ke zlepšení. Teoretická část představuje literární přehled základních pojmů o dané problematice, především vymezení pojmů gender, genderové stereotypy, diskriminace, rozdíly v odměňování žen a mužů. V druhé části práce jsou pak příslušná data zanalyzována protřednictvím statistických údajů.
Position of women in the labour market
Keywords: ženy; trh práce; diskriminace; genderová segregace; rodinný život; vysoké pozice; politika rovných příležitostí; women; labour market; discrimination; gender segregation; family life; high positions; equal opportunities policy