Zpracování kuřat na jatkách - Požárková, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích s drůbežím masem. Cílem diplomové práce bylo prostudovat a popsat výrobní postupy při jatečném opracování kuřat a zjistit podíly hlavních masitých částí na jatečně upraveném těle brojlerových kuřat, to znamená podíly prsní a stehenní svaloviny.
Processing chicken at slaughter
Keywords: drůbež; drůbeží maso; kuře; zpracování kuřat; prsní svalovina; stehenní svalovina; poultry; poultry flesh; chicken; chicken processing; breast flesh; thigh flesh