Podmínky provozování silniční nákladní dopravy v České republice - Andrlíková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce je provedení komparace podmínek pro poskytování veřejných dopravních služeb a zajišťování závodové dopravy na příkladu vybraných subjektů se sídlem v České republice. Dále je práce zaměřena na oblast silniční nákladní dopravy a kombinované dopravy silnice-železnice v návaznosti na začlenění do synergického rámce komplexních logistických služeb. Práce vznikla na základě řízených rozhovorů s manažery podniků a dotazníkového šetření. Zkoumanými subjekty byly společnosti P&V Elektronic a FCT Electronics Group. Dále byla navázána spolupráce se společností RÁDL spol. s r. o. provozující silniční nákladní dopravu. Z oblasti realizace kombinované dopravy silnice-železnice poskytla informace společnost BOHEMIAKOMBI spol. s r. o.
Conditions of cargo transportation in the Czech Republic
-
Keywords: logistika; silniční nákladní doprava; závodová doprava; kombinovaná doprava; legislativa; logistic; road cargo transport; combined road-rail transport; legislation