Nákup potravin přes internet - Bírová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit postoj spotřebitelů k nabídce potravin na internetu spolu s charakter poptávky v této oblasti v Jihočeském kraji. Teoretická část vysvětluje chování spotřebitele, je zde popsán proces nakupování, část je věnována také obchodu celkově a poté obchodu internetovému. Obsaženy jsou zde rovněž podmínky prodeje potravin na internetu a teoretické informace ohledně marketingového výzkumu. Ten je poté převeden i do praxe. Praktická část zahrnuje tvorbu dotazníku a jeho následné vyhodnocení. Samotný výzkum je praktikován u 196 respondentů. Výsledky výzkumu jsou využity v závěrečném hodnocení, které ukazuje postoj spotřebitelů k nabídce potravin na internetu a charakter poptávky v této oblasti.
The purchase of grocery on the internet
Keywords: potraviny; nákup přes internet; marketingový výzkum; internetový obchod; groceries; online shopping; marketing research; e-shop