Lékárnické zásobnice (prakticko teoretická práce) - Ježková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou vývoje lékárenských dóz z hlediska historie a typologie tvaru. Na základě teoretické práce je vytvořena realizace nového typu dózy z keramické licí hmoty.
Prescription dose
Keywords: Keramika; dóza; lékárenství; léčitelství; historie; Ceramic; container; pharmaceutical industry; natural healing; history