Středověké zbraně (Archeologické nálezy militárií 13. až 15. století z jižních Čech) - Kocina, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce seznamuje se současným typologickým členěním středověkých zbraní a popisuje jejich základní vývoj v období vrcholného a pozdního středověku. Na základě studovaného souboru militarií nalezených na jihu Čech zjišťuje, zda lze zachytit vývoj středověkého vojenství v regionálním měřítku.
Medieval weapons (Archaeological findings military artifacts 13th-15th centuries from southern Bohemia)
Keywords: zbraně; vrcholný středověk; archeologické nálezy; jižní Čechy; arms; Hight Middle Ages; archaeological findings; southern Bohemia